Yeşil mercimek her şeyden önce vitamin deposu, sağlık kaynağı ve kadınların kesinlikle tüketmeleri gereken bir yiyecek olduğu için en sevdiğim tariflerden biridir. Çocukluğumun tarifi olduğu için bir ayrı severim. Annem bize çok sık yapardı sağ olsun. O yüzden evde hep o yaptığı için ilk defa evlendikten sonra kendim denedim. Arayıp sordum anneme 'anne bu kara şimşek nasıl yapılıyor' diye. Tabi ki başarılı bir şekilde çıkarabildim yemeği ortaya. Ama bazıları bu yemeği pişirirken mercimeği haşlayıp suyunu döküyor ki bu da tüm vitaminin ölmesine sebep oluyor. Benim yapacağım yeşil mercimek tarifine uygun yaparsanız kıvamını da tutturabilirsiniz. İşte gelsin yeşil mercimek yemeği tarifi.
1 su bardağı erişte
1 çay bardağı mercimek
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Öncelikle suyu ve mercimeği tencereye koyup orta ateşe alıyoruz. Mercimeklerin kırmızısı çıkana kadar kaynatıyoruz ve biraz yumuşayıp yumuşamadıklarını kontrol ettikten sonra erişte ve tuzu ekleyip erişte pişene kadar kaynatıyoruz.Bir tavanın içinde yağı eritip salça, pul biber ve karabiberi koyup kızarttıktan sonra pişen erişteli mercimeğin üzerine döküyoruz ve altını kapatıyoruz. İşte bu kadar kolay. Afiyet şifa olsun.
0 yorum