Kerevizle geç tanışmama rağmen kendisini pek sevdim. Sanırım lise yıllarındaydı bir yakınımızın evinde tatmasam daha da geç kalırmışım bu nimetten faydalanmakta. Ben yeni tadına baktığım lezzetleri farklılaştırmayı da seviyorum hani. Şimdi size alıştığınız çorba dışında patatessiz havuçsuz kereviz çorbası nasıl yapılır onu anlatacağım. Beğeneceğinize eminim.
Patatessiz Havuçsuz Kereviz Çorbası
1 adet soğan
2 adet sarımsak
1 adet kereviz
Yarım çay bardağı süt
1 bardak et suyu
2 bardak su(et suyu yoksa 3 bardak)
İsteğe göre karabiber ve pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Öncelikle yağ ile sarımsak ve soğanları pembeleşene kadar pişirelim üzerine soyup küp küp doğradığımız kerevizleri koyuyoruz. Biraz da onları kavurunca üzerine suyu koyup kerevizlerin yumuşamasını bekliyoruz. Yumuşayınca sütü ve tuzu ekliyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra blenderden geçirip 10 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz. Eğer baharat isterseniz blender işleminden sonra atabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum