Turistler Türkiye'ye geldiklerinde tatmaları gereken lezzetler arasına döneri de aldıklarına göre benim döner hakkında şöylede güzel böylede lezzetli dememe gerek yok sanırım. Olay gayet açık ki Türkler yurt dışında bir çok ülkede dönerci dükkanı, restoran açıyorlar. O yüzden ki ev yapımı döner nasıl yapılır tarifini vereceğim. Bu tarifi neden veriyorsun diyenler olabilir. Zaten 3 5 liraya canımız isteyince dışarıdan yiyoruz diyenler olabilir. Artık hileler, tazelik, baharatlar ve ateş her şey sıkıntı olmaya başladı. Bir kere ateşe teması olmayacak, içine ne koyduğunuzu çok iyi bileceksiniz. Yağ olmayacak ve sizin elinizden çıkması da havası. Düşünsenize size misafir gelecekmiş haber verdiler. Sizde 'o zaman size döner yapayım diyeceksiniz.' Vay be. Neyse lafı çok uzattık, yurt dışına gittik, eve geldik, misafir geldi ama bizde hala tarif yok.😊 Bakalım ev yapımı tavuk döner nasıl yapılır, yapılışı nasıl kolaydır.
Ev Yapımı Döner Tarifi
4 kişiliktir
1 adet tavuk göğüsü
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı karışık salça(isteğe göre sadece domates de olabilir)
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz(salça tuzlu değilse 2 tatlı kaşığı)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
Kızartmak için 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yanına istediğiniz garnitür veya içecek
Öncelikle tavuk göğüsünü ince ve uzun kesiyoruz. Sarımsakları minik minik doğruyoruz. Büyük bir kabın içinde tüm malzemeyi karıştırıyoruz ve tüm malzeme bütün etlere karışacak şekilde harmanlıyoruz. Tezgaha streç film serip üzerine döküyoruz. İkiye katlayıp kenarlarından tutarak rulo yapıyoruz. Dikkat edelim kenarlardan taşabilir. İçinde hava varsa tam sıkıştırmadan önce havayı elimizle bastırarak alıyoruz. Birkaç kat streç sayesinde düzgün bir rulo yapıyoruz. Bunu en az 1 gece derin dondurucuda bekletiyoruz. Ama isterseniz aylar sonra da yapabilirsiniz. Tek püf noktası pişirmeden 3 yada 4 saat önce derin dondurucudan çıkarıp buzdolabının alt kısmına koymak doğrarken işinizi kolaylaştıracaktır. Dolaptan çıkarıp streçi soyup ince dilimler keseceğiz ve az yağlı tavada pişene kadar kızartacağız. Pişme süresi oldukça kısa olacaktır. İstediğiniz garnitürle yada sebzeyle ister dürüm ister ekmek arası afiyetle yiyebilirsiniz.
0 yorum