İrmik deyince akan sular durur bende. Tatlı olarak ilk sıralarımdadır kendisi. Çok da pratik olan irmik helvası hem çok ağır ve şerbetli değil hemde kendine has özel bir tadı var. Lafı çok uzatmadan irmik helvası nasıl yapılır direk tarife geçeceğim.
İrmik Helvası Tarifi
6 kişiliktir Süresi:20 dakikadır
100 gr tereyağ
1 bardak irmik
1 bardak şeker
1 bardak süt
1 bardak su
Öncelikle bir kabın içinde su, süt ve şekeri iyice karıştırıp şekerin erimesini sağlıyoruz. Bir tencerede tereyağı yakmadan sadece eritiyoruz. Üzerine irmiği ekleyip iyice kavuruyoruz ve bu esnada hiç bırakmadan sürekli karıştırıyoruz. Çünkü hemen yanabilir. Rengi koyulaşana kadar ve yakmadan orta ateşte yapıyoruz. Hazır olduğunda şerbetini ekleyip suyunu çekene kadar karıştırıyoruz. Suyunu çekince birkaç dakika daha karıştırıyoruz. Bitince kapağını kapatıp 10 dakika dinlendiriyoruz. İstediğimiz şekilde şekil verip servis ediyoruz.
0 yorum