Profiterol Tarifi

By Güldenvetarifleri - Şubat 05, 2018

Profiterol deyince akan sular dururdu. Aradığım profiterolu sadece bir yerde bulmuştum onu da her zaman alamıyordum tabi ki. Artık vakti gelmişti, kendi profiterolümü kendim yapmalıydım. Hatta bunu herkes yapmalı, bence yapmalı. Şimdi huzurlarınızda profiterol tarifi.


Profiterol Tarifi

12 kişiliktir  Süresi:1 saattir

Hamuru İçin
100 gr tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 yumurta
1 çay kaşığı şeker
1 çimdik tuz
Muhallebisi İçin
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilin
1 yumurta sarısı
Çikolatası için 100 gr bitter
100gr sütlü çikolata
200 gr krema
1 su bardağı süt


Hamuru için bir tavada su kaynatılır. Tereyağ üzerine eklenip eritilir. Yağ eriyince un dökülüp kavrulur ve bir kenarda soğumaya bırakılır. Bir tencerede muhallebisi için tüm malzemeler koyulup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Önceden hazırladığımız soğuyan un içine yumurtalar tek tek  kırılır ve her defasında mikserden geçirilir. Tuz ve şekeri konulur karıştırılır. Hazırlanan hamur, hamur torbasına alınıp tepsiye yağlı kağıt serilerek top top bırakılır. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında ilk 20 dakika kapağı hiç açılmadan 30 dakika pişirilir. Krema torbasına alınan muhallebisi içine sıkılarak doldurulur.  Çikolataları ısıtılmış krema ve süt karışımına alarak karıştırıp erimesi sağlanır. Hazır olunca hamurların üzerine dökülüp afiyetle yenir. Eğer hepsini hemen tüketmeyecekseniz malzemeleri saklama kabında dolapta muhafaza edip tüketeceğiniz zaman hamurunu doldurup yiyebilirsiniz. Hatta hamurlarını derin dondurucuda 1  yıl tutabilirsiniz. Afiyet olsun.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum