Pastahane Poğaçası Yapımı

By Güldenvetarifleri - Şubat 01, 2018

Poğaça öyle bir nimet ki; öğrencilerin çantasında, çalışanların masasında eksik olmaz. Ev halkının bir arada yaptığı kahvaltılarda kapış kapış gider adeta. Geçtiğiniz herhangi bir sokakta kokusunu aldıysanız dayanamayıp girersiniz pastahaneden içeriye.Bir de yanına çay söylersiniz ki ohh mis. Benim yapacağım pastahane poğaçasının neli olduğuna siz karar verin. Sade, peynirli, zeytinli, patatesli, dere otlu, kaşarlı vs. Peki bakalım benim pastahane poğaçamın yapılışı nasılmış.

40 adet çıkar 

Pastahane Poğaçası

4 yumurta
1 kg un
yarım bardak süt
600 gr margarin
50 gr maya(kuru maya ise 1 paket)
3 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı tuz
Üzeri için 2 yumurta sarısı
İçine koyacağınız bir malzeme varsa bir de onlar

Öncelikle şeker, ılık süt, tuz ve mayayı maya eriyene kadar iyice karıştırıyoruz. Yumurtaları kırıp karıştırıyoruz ve oda sıcaklığındaki margarini ekleyip yoğuruyoruz. Margarinin tam dağıldığından emin olunca unu ekleyip yoğuruyoruz. Üzerini tam kapatıp streç film yada kapaklı bir kap içerisinde 1 saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru birkaç dakika daha yoğurup yağlanmış tepsiye şekil verip diziyoruz. Yumurta sarısını da üzerine sürüp buzdolabında 1 gece yada 1 gün bekletiyoruz. Pişireceğimiz zaman çıkartıp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 40 dakika pişiriyoruz. Hava almayan bir kabın içerisinde 4,5 günde tüketebilirsiniz. Yada derin dondurucuya atıp lazım oldukça çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum