Bebek Odası Rengi Tercihi

By Güldenvetarifleri - Şubat 21, 2018

Bebeklerin odası ayrılması için en az iki ayı beklemek gerektiği söylenir. Sonrasında istediğiniz zaman ayırabilirsiniz. Ama ne kadar erken ayrılırsa o kadar çabuk alışır kendi odasına. Peki bebeğin uyku, oyun ve diğer vaktini geçireceği oda rengi tercihi nasıl olmalıdır?



Öncelikle tek renk olmamalıdır ama karışık renkte de olmamalıdır. Tek renk sıkabilir ve farkındalığını engellerken çok fazla renk de karmaşa ve dikkat dağınıklığına sebep olabilir. Yazı başlığında olduğu gibi bebekler için olan bir yazı bu. Çocuklarda durum daha farklıdır. Bebeklerin görmesi yeni oturduğu için onları sıkmamalı yada boğmamalıyız. Evet renkler bunları çok da kolay yapabilir. O yüzden en az iki en fazla üç renk kullanmalıyız. Boğucu renkler yerine de ferah ve iç açıcı renkler olmalıdır. Mesela kahverengi, lacivert, siyah veya bordo yerine sarı, pembe, mavi, yeşil yada beyaz kullanılmalıdır. Kırmızı, mor ve gri kullanırken dikkat edilmeli ve kararında kullanılmalıdır. En önemlisi oda rengi mat olsa bile objeler bebeğin dikkatini çekecek şekilde olmalıdır. Bunlar ne olabilir? Mesela abajur, gece lambası, avize, yastık, battaniye, yatak koruyucu, halı, perde, tablo gibi. Umarım bu yazı huzurla uyuyan mutlu oynayan bir bebeğiniz olmasına yardımcı olur. Keyifle kullanmak dileğiyle hoşça kalın.

Peki ben bu konuda neler kullandım bakalım.
Oda için beyaz, gri ve mavi kullandım. Ana renk beyaz oldu ki duvarlar ve mobilyalar beyaz. Bunu odanın ferah ve temiz görünmesi için yaptım. Tek duvarda gri kullandım. Ayrıca parkeler de beyaz üzeri gri damarlı ve halıda gri kırçıl çizgili. Odadaki tekstil ürünlerinde bir kısmı gri beyaz. Bunlar tül beyaz, fon gri. Yatak koruyucuları, emzirme yastığı, baby nest, alt değiştirme masa örtüsü, yatak koruyucular gri beyaz iken, nevresim takımı ve emzirme koltuğunu mavi kullandım. Gece lambası sepetler de mavi aksesuar.
Siz de kendi bebeğinize düşlerinizdeki gibi bir oda verebilirseniz ne mutlu size. Sağlıcakla kalın.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum