kek

Portakallı Kek Tarifi

By Güldenvetarifleri - Şubat 01, 2018

Portakalı sadece bir meyve olarak görmemek lazım. Kendisi tatlılarda, yemeklerde, çaylarda, soslarda ve süslemelerde dahi kullanılır. Hatta oda kokusu bile yapabilirsiniz. Oda kokusu nasıl yapılır ondan başka bir yazımda bahsedeceğim. Şimdiki konumuz portakallı kek tarifi. Ben eskiden hiç kek yapamazdım. Neden bilmem ama kabarmaz, içi pişmez, yanardı. Her türlüsünü denerdim olmazdı bir türlü. Hani daha da küçüktüm ama yinede isterdim ki şöyle taşsın kabarsın kalıbımdan yada tepsimden. 17. yaş günüm için eve arkadaşlarım geleceklerdi. O gün portakallı kek yaptım ve o kekten sonra her kekim ayrı güzel oldu. O yüzden portakallı kekin yeri bende ayrıdır. Onun sayesinde kekleri 5 dakikada yapar en güzelinden yer oldum. Gelelim şimdi portakallı kek nasıl yapılır konusuna..

12 kişiliktir Süresi:45 dk Portakallı Kek Tarifi 1 adet büyük boy portakal 3 yumurta 2 su bardağı şeker 1,5 su bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı süt 5 su bardağı un 1 paket şekerli vanilin 2 paket kabartma tozu
Öncelikle portakalın dış kabuğunu rendeleyip içini sıkıyoruz. Bir kabın içine yumurta ve şekeri alıp köpürene kadar çırpıyoruz. Elle yada mikserle olması farketmez. Üzerine süt, yağ ve portakal suyunu ilave edip karıştırıyoruz. Şekerli vanilin ve unu ekleyip tekrar karıştırıyoruz, homojen olmasını sağlıyoruz. kabartma tozunu karışımın üzerine boşaltıp hiç karıştırmadan üzerine yarım çay bardağı su döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz. En son rendelediğimiz portakal kabuklarını da ekleyip karıştırıp kalıba döküyoruz. Kalıbımız silikon ise katı yağ ile heryerini yağlıyoruz. Eğer teflon ise önce sıvı yağ ile yağlayıp unluyoruz. Turbo fırınsa 180, normalse 200 derecede 35 dk pişiriyoruz. İlk 20 dakika hiç fırının kapağını açmıyoruz. Sonrasında üstünün kızardığını görünce kapağı açıp kürdan batırıp kontrol edebiliriz. Pişen keki fırında bekletmeyip çıkarıyoruz. Soğuyunca da servis edebiliriz. Afiyet olsun.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum