Browniyi anneme yedirdiğimde 'aa ıslak kek mi yaptın, eline sağlık ama baya kakaolu olmuş' der. Aslında browni ıslak kekin amca oğludur. 😃 Neden mi? Şimdi bir düşünün misafir gelecek ıslak kek yaptığınız. O da size 'bu browni tarifi nasıl bana da anlat çok güzel olmuş' dese tarifi vereceksiniz ama o browni değil. Ama siz browni yapmış oldunuz. Browni için bu üzücü bir durum ama ıslak kek dünyaya açılmış oldu değil mi. 😊 Aslında browni ıslak bir kek midir? Evet. Arada bir püf noktası vardır. O da browni içine bitter eklenir. Aslında o da bir ıslak kektir. Lafı çok uzattık ben browni nasıl yapılır artık anlatayım bence.
Browni Tarifi
8 kişiliktir. Süresi: 40 dakika
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
100 gr bitter çikolata
50 gr kakao
Öncelikle derin bir kabın içinde şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım. Üzerine süt, yağ, kakao ve benmari erimiş bitteri koyup karıştıralım. Bu karışımdan bir buçuk bardak ayırıp kalan karışıma un, kabartma tozu, vanilin ekleyip karıştırıp yağlanmış tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkınca kürdanla delikler açıp ayırdığınız sosu üzerine dökün dilimleyin. Afiyet olsun.
0 yorum