Su böreği Tadında Tepsi Böreği Tarifi

By Güldenvetarifleri - Şubat 08, 2018

Su böreğini kim bulmuş bilmiyorum ama değişik bir fikir. Yani başarılı olmuş değil mi? Düşünsenize yufkayı suya batırıyorsunuz. Tabi bu iş tecrübe ister, el becerisi ve yetenek ister değil mi? Yapamayanlar ama misafirlerine o tadı tattırmak isteyenler üzülmesin diye geldim, buradayım. Bir tepsi böreği yapacağız ama su böreği yemiş kadar olacaksınız. Şimdi size su böreği tadında tepsi böreği nasıl yapılır anlatayım.


Su böreği tadında tepsi böreği yapılışı nasıl haydi anlatayım.

8 kişiliktir     Süresi:40 dakikadır

5 adet yufka
Sosu için;
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
1 paket kabartma tozu
İç harcı için;
Ben keçi peyniri ve köy loru kullandım. Miktarı da sizin yoğunluk beğenmenize göre değişir.


Öncelikle iç harcı hazırlayalım. Bir yumurta sarısını ayırıp geriye kalan malzemeleri bir kabın içine koyuyoruz karıştırıyoruz. Yufkanın birini tepsinin üzerine yerleştirip fazla kalan kısımları kesiyoruz ve ayarladığımız parçayı bir kenara ayırıyoruz ki en son katı bununla yapacağız. Tepsiyi yağlayıp ilk parçayı seriyoruz. Üzerine sos üzerine yufka tekrar sos ve iç harç olarak hazırladığınız karışımı dökün. Ben keçi peyniri tuzlu olduğu için tuz kullanmadım. Sadece iki peyniri karıştırıp serpiştirdim. Üzerine yufka, üzerine sos tekrar yufka ve sos yapıp yufkaları bitiriyoruz. İlk kesip hazırladığımız yufkeyı üstüne serip kalan sosa ilk ayırdığımız yumurta sarısını ekleyip karıştırıp üzerüne döküyoruz ve dilimliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum