Kapya sadece rengiyle değil kokusuyla, tadıyla, görüntüsüyle de cezbeder insanı. Közlemesi en çok yapılır ve bilinir ama çorbası da vardır. Kapya çorbası tarifini kimse bilmez pek. Aramızda kalır derseniz ben size anlatayım. Aramızda kalması şaka kısmı olsa da siz çorbayı yaptıktan sonra tadına bakanlar kapya çorbası nasıl yapılır diye soracaklar.
Süzme Kapya Çorbası
3 adet kapya biber
2 adet orta boy domates
1 adet soğan
1 adet sarımsak
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Öncelikle sıvı yağda soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar bekletiyoruz. Bir tavada tereyağ eriyince unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup soğanların üzerine ekliyoruz. Sonra kapyaları ve domatesleri küçük küçük doğrayıp ekleyip biraz kavuruyoruz. Üzerine su, tuz ve karabiberi ekleyip 20 dakika orta ateşte pişiriyoruz. Dikkat edin taşmaya meyilli bir çorbadır. Piştikten sonra süzgeçten normal mercimek çorbası süzer gibi geçirip bir taşım daha kaynatıp içebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum