Sütlaç yüzyıllardır sevdiğimiz bir lezzettir. Ta ki Osmanlıya kadar dayanır. Çeşit çeşit yapılır ve her hali afiyetle yenir. Nişastalısı çıktı son yıllarda ama ben hep nişastasız severim. Daha üstten baktığım da pirinçleri görmek şartıyla ama. Yani bu nişasta yoğunluğunu kendin yapacaksın ki tadı tam olsun. Fırında sevmem ama olduğunda da hayır demem. Neyse velhasıl kelam gelelim bu güzel mi güzel tarife. 8 kişiliktir süresi 35 dakika Nişastasız Sütlaç 6 su bardağı süt 4 su bardağı su 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı şeker(tatlı sevenler 1,5 yapabilir) Üzeri için tarçın Öncelikle pirinci bir kaç kere yıkıyoruz çok suda bekletmeyelim ki kendi nişastasını kaybetmeyelim. 4 su bardağı suyla beraber derin bir tencereye koyuyoruz. Altını orta ateşte açıyoruz. Pirinçler yumuşayana kadar pişirelim ama suyuna dikkat edelim. Eğer altı çok açıksa çabuk biter. Yumuşamış olan pirinçlerin altını kapatıp 5 dakika ilk sıcağının geçmesini bekleyelim. Sonra sütü karıştırarak boşaltalım ve ocağa alalım. Altı orta ateşte 10 dakika pişirelim sonra şekeri de ilave edip 10 dakika daha pişirip kaselere dökelim. Soğuduktan sonra dolaba alalım. Servis edeceğimizde tarçın döküp afiyetle yiyelim.
1 yorum
Çok tşk ederiz anlaşılır bir dilde yazmışsınız. Yapılışı hakkında bilgiler arıyordum ve artık bende ara ara buraya girerim. Nasıl yapılır diye artık aramama gerek kalmadı.
YanıtlaSil