Kabak Tatlısı Tarifi

By Güldenvetarifleri - Şubat 05, 2018

Hangi şehre gitsem buranın kabağı meşhur derler. Tabi ki durduk yere demiyorlar. Ben çok sevdiğim için beni buluyor herhalde. Ama meşhur denen yerlerden aldıklarımda gerçekten güzel çıkar. Yani ben hala çok sevdiğim bal kabağının en güzellerini Edirne'de yapıp yemişimdir. Bakalım kabak tatlısı nasıl yapıyorum.

Kabak Tatlısı

1 kg kabak
3 su bardağı şeker
Üzeri İçin
Tahin
Ceviz
Tahin ve ceviz tamamen isteğe bağlı kullanılır.


Ben kabak yapmaya bir gün önce karar veririm. Çünkü 1 gece dolapta bekletirim. Kabakları yıkayıp doğrayıp bir tencereye koyup üzerine şekerini dökerim. Kapağı kapatıp dolaba koyarım ve bu şekilde sabaha kadar bekletirim. Sabah olunca ocağa, orta ateşe alırım. Kabakların çatal batınca yumuşak kıvama gelmesini bekleyene kadar pişiririm. Kapağını kapatıp akşama kadar dinlendirip servis ederim. Afiyet şeker lokum olsun.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum