Ispanak Kökü Kavurması Tarifi

By Güldenvetarifleri - Şubat 03, 2018

Hani şimdilerde hayat pahalılaştı, enflasyon tavan yaptı diyor ya herkes. Biz yemek yaparlar bu kadar pahalı bir zamanda atmıyoruz, değerlendiriyoruz. Ama çok da güzel şeyler çıkarıyoruz. Zaman tasarruf zamanı arkadaş. Size her zaman pişirdiğiniz ıspanak var ya işte onun çöpe atılan köklerine yazık oluyor desem, bir öğün yemek çöpe gidiyor desem. Ispanak kökü nasıl pişirilir ki demeyin. Evet doğru duydunuz ıspanak kökünden sadece kavurma değil, çorba, musakka ve daha fazlası yapılabiliyor. Şimdiki yazımda ıspanak kökü kavurması tarifi vereceğim. Haydi başlayalım.


Ispanak Kökü Kavurması

 2 kişiliktir         Süresi:30 dakika

1 kg ıspanağın kökü
2 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı bulgur
1 çay bardağı su


Ispanak köklerini en kök kısmını kesip sirkeli suda bekletip sonra iyice yıkıyoruz. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağ ile beraber tencereye alıyoruz. Soğanlar pembeleşene kadar biberleri ve sarımsakları doğrayıp onları da tencereye alıyoruz. Biraz kavurduktan sonra ıspanak köklerini da atıp biraz da öyle kavuruyoruz. Sonra tuz ve bulguru ekleyip suyunu koyup pişiriyoruz. Afiyet olsun.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum