Barbunya her mevsim sevilerek yenen, doyurucu, faydalı bir besindir. kurusu ayrı tazesi ayrı pişer bu lezzetin. Ben barbunya ile çok geç tanıştım. Eşim çok severmiş barbunyayı. Ben de duyunca en güzel barbunyayı yapmak istedim tabi ki. Barbunya nasıl yapılıyor öğrenmek için bir kaç pratik yeterli oldu bile. Gerçekten de Birkaç da püf noktası vardır tabi ki her yemekte olduğu gibi. Bir kere barbunyana güveneceksin, güzel olacak, piştikten sonra lokum olacak. Bakliyatlarda vardır bu bazısı saman gibi çıkıyor. Eğer köyünüzden gelme fırsatı varsa bakliyatların sizden iyisi yok yada güvendiğiniz bir satıcınız. Neyse gelelim barbunya yemeği tarifine.
Barbunya Yemeği Tarifi 6 kişiliktir Süresi 40 dakika 1 kg ayıklanmış taze barbunya 1 orta boy patates 1 orta boy havuç 1 orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber Aldığı kadar su Barbunyalar taze olduğu için suda bekletmeye, haşlamaya, düdüklüye ihtiyacınız olmayacaktır. Eğer kuru barbunya olsaydı bir gece önceden ıslatıp düdüklüde pişirmeniz gerekecektir. Bu şekilde yapımına başka yazımda yer vereceğim. Öncelikle barbunyaları yıkayıp süzgece koyuyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp yağı ve soğanları tencereye alıyoruz. Soğanlar klasik pembeleşme evresine geldğinde salça ve baharatını koyuyoruz ve barbunyayı koyup biraz kavuruyoruz.5 dakika yeterli olacaktır. Tuzunu ve suyunu ilave edip altını orta ateşte, arada suyunu ve sertliğini kontrol ederek pişiriyoruz. Afiyet olsun. Püf noktası: Eğer tereyağı kullanırsanız parlak olur.
0 yorum