Sağlıklı Mantı Tarifi

By Güldenvetarifleri - Şubat 10, 2018

Mantı var dediklerinde diyeti unutabilirsiniz, eve gitmeyi unutabilirsiniz, marketten alacağınız her şeyi unutabilirsiniz. Yarın önemli iş toplantısı olduğunu unutabilirsiniz. Ama yedikten sonra sarımsağı yarına kalabilir, diyete yazık, evdekilere ayıp olabilir. İşte bu kadar güzel bir lezzet ama bu kelimeler de yeterli olmadı bence anlatmaya. Bende dedim ki madem bu kadar seviyoruz ve vazgeçemiyoruz. Vazgeçmeyelim o zaman mantıdan. Tabi en azından da sağlıktan da vazgeçmeyelim. Umarım tüm spor severler ve diyet yapanlar musmutlu olurlar. Haydi bakalım sağlıklı mantı nasıl yapılır.




Sağlıklı Mantı Tarifi

2 kişiliktir   Süresi: 15 dakikadır

1 kase brokoli
1 kase karnabahar
1 adet havuç
1 adet patates
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
6 su bardağı su 
1 yemek kaşığı tuz



Tencereye suyu ve tuzu dolduruyoruz. Ama tuzdan çok az ayıralım ki sarımsak döverken kullanırız.
Brokoli ve karnabaharları küçük çiçek olarak koparıp patates ve havucu soyuyoruz. Havuçları patatesleri küçük doğrayıp büyük bir tencerede hepsini haşlıyoruz. Çok dağılmamaları için arada kontrol edin. Bu arada sarımsakları ayırdığımız tuz ile dövüp üzerine yoğurt ekleyip karıştıralım. Küçük bir tavada yağları ısıtıp salça ve pul biberi ekleyelim. kapatmadan önce karabiberini atalım ki karabiber çok yanmasın. Haşlanan sebzeleri süzelim ve bir tabağa alıp üzerine önce yoğurdu sonra sosunu gezdirelim. Afiyet olsun.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum