Mantı Saklama Püf Noktası Tarifi

By Güldenvetarifleri - Şubat 07, 2018

Mantı, erişte, makarna hepimizin ülkece bayıldığı lezzetlerdir. Hatta öyle ki bazen hazırlama süresinde bile beklemeye dayanamayız O yüzdendir ki bir kere yaptığmızda senelik yaparız. Herkes yapar mı bilmem. Ama biz hep yaparız. Peki mantı saklama ve kurutma nasıl yapılır, mantı saklama ve kurutma püf noktası nedir? Bunlardan bahsetmek istiyorum.


Geniş bir alan yada malzeme
Temiz bez
Nemsiz ortam

Yazdan kışlıklarını hazırlayanlardansanız bu yazı size gelsin o zaman. Mantı, erişte yada makarna yaptınız. Öncelikle büyük bir tepsi, masa, sofra, kullanılmayan bir oda yani geniş bir alan lazım. Tabi yapacağınız malzemenin çokluğuna da bağlı. Ne kadar yer lazım olacağını şöyle düşünebilirsiniz. Açacağınız bir hamur iki kişilik olur genelde ve siz kaç hamur açacaksanız o büyüklükte bir yere ihtiyacınız olacak. Hazırladıktan sonra mantınızı koyacağınız yere temiz bir bez örtün üzerine de kestiğiniz mantıları serin üst üste gelmemelerine dikkat etmelisiniz. Çünkü o şekilde yapışıp kururlar. Siz hiç satın aldığınızda birbirine yapışık mantı yada erişte görmemişsinizdir. Sonra üzerine hafif un serpelim ve nemsiz bir ortamda hava sıcaklığına göre 1 yada 2 gün bekletelim. Zaten kurumuş olacaklardır ki kurumamışlarsa çok nemli bir ortamdadır. Yani mutfakta buhar olacağı için orada kurutamazsınız mesela. Biraz ters düz ederek 1 gün daha bekletip sonra kontrol edebilirsiniz. Eğer kuruysa bez bir torba, poşet, saklama kabı yada kavanoza koyabilirsiniz. Eğer mantınızın içinde bozulacak bir malzeme varsa mantıyı hazırladıktan sonra unlayıp 3 yada 4 saat sonra buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda 1 yıl bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum