Kaz Pişirme Tarifi

By Güldenvetarifleri - Şubat 08, 2018

Kaz eti bilenler çoktur herhalde ama yiyen pek olmaz. Aslında başka ülkelerde yenir, bilinir ve farklı farklı tarifleri vardır  ama ülkemizde yöresel bir tat olmuştur. Peki kaz nasıl pişirilir, kaz pişirme tarifi nasıl yapılır? Çok da zor olmayan bu tariften biraz bahsedeyim.
Öncelikle kaz kurutulmuş olursa sizin çok da bir şey yapmanıza gerek kalmayacak. Tuzlanarak kurutulduğu için tuz bile atmayacaksınız. Sadece su ve düdüklü yeterli olacaktır.



Kazı soğuk olmayan ılık bir suda iyice yıkayın parça halindeyse yıkamak daha kolay olacaktır. Bütünse her yerin yıkanmış olmasına dikkat edin. Yıkadıktan sonra kazı düdüklüye yerleştirin ve kazın üzerini geçmeyecek kadar su doldurun. Bu aşamada düdüklünün max derecesini atlamayın. Yüksek ateşteki ocağa alıp kaynama sesi geldikten sonra 1 saat daha pişirdiğiniz kaz eti lokum olacaktır. Kaz pişirme tarifi verdim ama kazın yanında genelde bulgur pilavı olur. Pişireceğiniz pilavın suyunun az kısmını kazın suyuyla yapıp fotoğraftaki gibi fırına vererek üzerini kızartırsanız daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.


  • Share:

You Might Also Like

0 yorum