Pişi Tarifi

By Güldenvetarifleri - Mart 25, 2018

Çocukluğumdan gelen koku, peynire en yakışan ve çayın canı gönülden dostudur o. Geleneksel bir lezzetimizdir pişi yada bişi veyahut hamur kızartması da diyenler var tabi. Tamamen hamura ve karbonhidrata doymak için bulunduğu sanılsa da eskiden yemek çeşidi ve yiyecek pek olmadığı için en doyurucu ve az malzemeli olarak bu güzel lezzetimiz bulunmuştur. Pişi tarifi genelde başka şekillerde yapıldığı görülse de aslında en öz olanı budur. Şimdi gelelim pişi nasıl yapılır?



Pişi Tarifi
4 kişilik. Süresi 1 saat

3 su bardağı su
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
Kızartmak için sıvı yağ



Öncelikle bir kabın içinde su ile mayayı eritiyoruz ve üzerine tuzunu atıp karıştırıp yavaş yavaş unu ekliyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurun durumuna göre su ve unu ayarlayabilirsiniz. Hamur sert olmayacak ama ele yapışmayacak kadar da yumuşak olacak. Üzerini iyice kapatıp oda sıcaklığında yaklaşık 2 3 saat kadar dinlendiriyoruz. Hamur iki katına kadar çıkmış olacak.  Hamurdan küçük parçalar koparıp elimizi yağlayıp yuvarlak şekil veriyoruz. Eğer elimizde yapamıyor isek tezgahı yağlayıp orada şekil veriyoruz. Kızgın yağa atmadan ortasına parmağımızla yuvarlak bir delik açıyoruz ve iki tarafı kızarana kadar tüm hamuru bu şekilde kızartıyoruz. Soğutmadan afiyetle yiyoruz.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum