Bazen yemek yaparken düşünüyorum da, aynı malzemelerle bambaşka bir tat ortaya çıkabiliyor. Yada bir kaç malzemeyle tadı şekli değişiyor. İşte pizza da bunlardan biri değil mi? Hani sevmediğiniz bir malzeme olsa içinde zorlasanız da yiyemezsiniz. Ama yoksa tamamını tek başına bitirebilirsiniz. İşte bugün size sesleniyorum. Yani sucuk severlere. Size sucuklu pizza nasıl yapılır onu anlatacağım. Gelsin mi sucuklu pizza yapılışı?
Sucuklu Pizza
4 Kişilik Süresi 40 dakika
2 Orta boy pizza çıkar
Hamuru için
1 yumurta
Yarım paket kuru maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağı un
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
1 doğranmış domates
Bir tutam tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin
250 gr kaşar
2 adet çarliston
200 gr sucuk
200 gr mısır
25-30 adet zeytin
Yada kaşar dışındaki malzemenin yerine isteğe göre sucuk, mantar, pastırma mozerella, beyaz peynir kullanabilirsiniz.
Öncelikle bir kabın içinde sütte mayayı eritelim üzerine yumurta, yağ, tuz, şekeri koyup karıştıralım. Üzerine unu ekleyip yoğurup üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim. Bu arada sosunu hazırlayalım. Bir kaseye domates, tuz, yağ, baharat ve salçaları ekleyip iyice karıştırın biber zeytin ve sosisleri doğrayıp kaşarı rendeleyin. Hamuru bir kaç dakika tekrar yoğurup iki parçaya ayırın çok az un ile çok ince açıp yağlanmış tepsiye koyun üzerine domates sosu onun üzerine kaşar koyup sucukları ve diğer malzemeleri dizin. Üzerine biraz daha kaşar serpip 15 dakika önceden ısıtılmış 210 derece( turbo ise 200 derece 10 dakika) fırında pişirin ve sıcak sıcak yiyin. Afiyet olsun.
0 yorum