Hayatınızda bazı tatlar vardır ki gerçeği söylemek gerekir evde yapınca o tadı bulamazsınız. Bunlardan biri de milföy hamurudur. Hamuru hazır güzeldir ama istediğiniz tadı yapmak size kalmıştır. Hem pratik hem lezzetli hemde çok çeşit sunan bir buluştur kendisi. Milföy seviyorsanız eğer tatlı olarak da tüketebilindiğini belirteyim. Çok çeşitli tatlılara da yer verir kendisi. Bunlardan biri de muhallebili milföy tatlısıdır. Hem görseli hem tadı çok sevilen muhallebili milföy tatlısı nasıl yapılır anlatayım.
Muhallebili Milföy Tatlısı
6 kişiliktir. Süresi 40 dakikadır
1 paket milföy hamur(12 li)
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
Çikolata sosu
Muhallebi için;
1 yumurta sarısı
4 su barsağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 çay bardağı şeker
100 gr labne
1 paket şekerli vanilin
Öncelikle muhallebiyi hazırlamak için bir tencereye vanilin ve labne dışındakileri koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlıyoruz. Altını kapatıp 10 dakika bekliyoruz. Bu arada milföyleri derin dondurucudan çıkaralım ki yumuşasınlar. Muhallebinin ilk sıcağı geçince labne ve vanilini ekleyip mikserle iyice karıştırıyoruz. Milföylerin yarısını kare şekilde yağlanmış tepsiye aralıklı dizip üzerini fırçayla yağlıyoruz. Kalan milföyleri kalpli bir kurabiye kalıbıyla ortasından kalp çıkarıyoruz. Geride kalan kenar hamuru alıp yağladığımız milföylerin üzerine köşeler denk gelecek şekilde yerleştiriyoruz. İkinci katı oluşturan hamura yumurta sarısı sürüp 200 derecede 30 dakika pişiriyoruz. Milföyler çıkınca sıcaklığı geçene kadar bekletiyoruz ve o arada muhallebi de soğumuş oluyor. Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra muhallebiyi bolca kalpli olan kısmına doldurup üzerini çikolata sosu ile süslüyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum