Çoban Pilavı Tarifi

By Güldenvetarifleri - Mart 04, 2018

Bu tarif listemin en yeni tarifi oldu. İlk defa yaptım ve çok da beğendim. Baya da yedim ayıptır söylemesi. Aslında böyle şeyler denemek lazım arada farklı tatlar be değişiklik iyi geliyor insana. Tadı da tutarsa değme keyfine. Sanırım isminden geldiği gibi ne varsa ne bulunduysa koyulmuş içine. Çoğu yemeklerde böyle bulunmaz mı zaten. Mesela aşure gibi. Neyse velhasıl kelam gelelim çoban pilavı nasıl yapılır? Çoban pilavı yapılışı aşağıdaki gibidir.



Çoban Pilavı

4 kişiliktir    Süresi:40 dakika

2 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı kuş üzümü
4 su bardağı su
İsteğe göre yeşil soğan ve taze nane



Öncelikle soğanları küp küp doğrayıp yağ eriyince tencereye atıp kavuruyoruz. Bu arada pirinç ve bulgurları yıkıyoruz. Soğanların üzerine koyup biraz çeviriyoruz. Kuş üzümlerini yıkayıp ekliyoruz. Tuz, karabiber ve suyunu da ekleyip. Kısık ateşte pişiriyoruz. Pirinç ve bulgurların pişip pişmediğini kontrol ediyoruz ve demliyoruz. Afiyet olsun.

Pirincin Faydaları:

  • Besleyici olmasından ötürü gelişmeye yardımcı olup bedenin ihtiyacı olan gerekli kaloriyi sağlar.
  • Hipertansiyonu düşürür ve kandaki üre oranını azaltır. 
  • Bol miktarda su ile kaynatılan pirinç süzüldükten sonra kalan suyu içilirse, ishali keser. 
  • Haricen yüz yıkanırsa cildi güzelleştirir, zindelik kazandırır. Saçı, kirpikleri ve kaşları uzatır. Pirinç unu yaraları kurutmak için kullanılır.


  • Share:

You Might Also Like

0 yorum