Eveett yine geldik milföy nimetlerinden faydalandığımız bir tarife daha. Aslında bu tarif ve benzerlerine çok sık rastlıyorsunuzdur diye düşünüyorum ama ben açıkçası hiç araştırmadım. Zaten zor ve bulunması mümkün olmayan bir tarif olduğunu sanmıyorum. Öyle farkkılık olsun diye düşündüm yaptım denebilir. yaklaşık on yıldan fazla zaman önce de bu şekilde çilekli kitkat yapmıştım. Hani çocukluğumuzda yediğimiz vardı ya marketlerde satılan, çikolatalısı, çileklisi ve karamellisi vardı. İşte aynı usul ondan yapmıştım. Unutmayayım da bir gün onun tarifini de vereyim. Bu tarif de çok şık durdu. Yani bir misafir ağırlanırken oldukça güzel, pratik ve lezzetli olur. O yüzden sizler için aşağıya sucuklu kaşarlı milföy sarma nasıl yapılır tarifini bırakıyorum. İşte sucuklu kaşarlı milföy sarma tarifiniz.
Sucuklu Kaşarlı Milföy Sarma
12 kişilik Süresi 40 dakika
12 li milföy hamuru
200 gr sucuk
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Öncelikle derin dondurucudan milföyü çıkarıyoruz. Bu arada kaşarı rendeleyip sucuğu da parmak uzunluğunda kesiyoruz. Milföyleri kırılmayacak kadar yumuşadıysa birbirlerinden ayırıyoruz. Tezgaha seriyoruz ve kare olan halini ortadan kesiyoruz. Her bir kesik içerisine bir dilim sucuk bir tutam kaşar peyniri ekleyip kıvırıyoruz ve yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürüp çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dalika pişirip ılıyınca servis ediyoruz. Herkese afiyet olsun.
Eğer sucuk sevmiyorsanız farklı iç harcıyla da tüketebilirsiniz ama tabi ki ismi değişir o zaman. Mesela kaşar, beyaz peynir ve maydanoz ile bir iç harcı hazırlayabilirsiniz. İsmi de peynirli rulo sarma olur herhalde. Bu tariften de bu kadar, şimdilik hoşçakalın.
0 yorum