Bezelye Yemeği Tarifi

By Güldenvetarifleri - Mart 09, 2018

Her şekilde kabulüm olan yiyecekler vardır benim. Sizin de öyle mi bilmem ama bunlardan biri bezelyedir. Hani sucuklu yumurtada sucuğu arayan sabah açları gibi bende bezelyenin olduğu her yemekte önce onu seçerek yemeyi severim. E bu kadar seviyorsam tabi ki yemeğine de bayılırım. Bezelye yemeği nasıl yapılır diye hiç araştırmadan direk yediğim tariflerle deneyimledim. Yani sormadım araştırmadım bu yemeği öğrenirken. Annem de sevmediği için ondan da öğrenmedim. Kendime güvendiğim ve sevdiğim bezelye yemeği yapılışını zevkle anlatacağım. Haydi başlayalım.



Bezelye Yemeği

Yarım kg ayıklanmış bezelye
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 yemek kaşığı karışık salça(sadece domates de kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
1 lt su(yarısı tavuk yada et suyu olabilir)



Patates, havuç ve soğanı soyuyoruz. Soğanları minik minik doğrayıp, patates ve havuçları küp küp doğruyoruz. Tencereye yağları koyup altını açıyoruz. Yağı eritince soğanları ekliyoruz ve soğanlar pembeleşince salçayı kavurup karabiber, pul biberi atıyoruz. Patates ve havuçları biraz karıştırdıktan sonra bezelyeleri suyu ve tuzu atıp orta ateşte hepsi yumuşayana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bezelyeyi yedik. Peki faydalarına da bakalım mı?

Bezelyenin Faydaları:
  • Mide ve bağırsaklar için faydalıdır. 
  • Leke ve çil giderici özelliği vardır. 
  • Cildin yaşlanmasını engeller, cilde parlaklık verir.
  • Bağışıklığı güçlendirir. 
  • Mide kanserini engeller
  • Kilo aldırmadığı için diyet yapanlar için ideal bir yiyecektir. 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum